Dünya

THY’nin İstanbul-Katmandu Seferinde Yangın Paniği

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul’dan kalkan ve Nepal’in başkenti Katmandu’ya giden tarifeli uçağında, inişten kısa bir süre sonra yangın paniği yaşandı. Tribhuvan Uluslararası Havalimanı’na iniş yapan uçakta çıkan teknik arıza nedeniyle yolcular acil olarak tahliye edildi.

İniş Takımlarında Kıvılcım Görüldü

Pazartesi sabahı gerçekleşen olayda, Airbus A330 tipi uçağın piste teker koymasının ardından sağ iniş takımlarında kıvılcım ve duman fark edildi. Nepal Sivil Havacılık Dairesi yetkilisi Gyanendra Bhul, Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, iniş sonrası sağ takımlarda görülen kıvılcımların ardından kısa süreli bir yangın başladığını bildirdi.

THY’den Açıklama: “Tedbiren Tahliye Edildi”

Olayın ardından Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada uçağın piste normal bir şekilde iniş yaptığını belirtti.

Üstün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Uçağın taksi yolunda ilerlediği sırada iniş takımlarında duman görülmesi üzerine, kule ekiplerinin talimatı doğrultusunda tedbiren slide (tahliye kaydırağı) açılarak yolcu tahliyesi gerçekleştirilmiştir.”

Arızanın Nedeni Belli Oldu

Yapılan ilk incelemelerin ardından dumanın kaynağının, uçağın iniş takımlarında bulunan hidrolik borusunda meydana gelen teknik bir arıza olduğu tespit edildi.

Olay sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmazken, uçaktaki tüm yolcuların ve mürettebatın güvenli bir şekilde terminale alındığı öğrenildi. Konuyla ilgili detaylı inceleme devam ediyor.

Başa dön tuşu