
Tekel Bayilerinde Yeni Dönem: Tabelalar Tek Tip Oluyor
Alkol satışı yapan perakende satış noktalarına (tekel bayileri) yönelik tabela standartlarında köklü bir değişikliğe gidildi. Yeni düzenlemeyle birlikte, cadde ve sokaklardaki görsel karmaşanın önlenmesi ve mevzuata uyum amacıyla tabelalar tek tip hale getiriliyor.
Yeni yönetmelik kapsamında uygulanacak kurallar şu şekilde belirlendi:
“Tekel” İbaresi Tarih Oluyor
Yeni düzenlemenin en dikkat çekici maddesi, işletme tabelalarında “Tekel” ifadesinin kullanımının tamamen yasaklanması oldu. İşletmeler, faaliyet alanlarına göre tabelalarında yalnızca “Büfe”, “Market” veya “Kuruyemiş” ibrelerinden birine yer verebilecek.
Siyah-Beyaz Standart Geldi
Görsel estetiği ve kurumsal bütünlüğü sağlamak adına, tabelaların renk paleti de sınırlandırıldı. Buna göre tüm tabelalar; siyah zemin üzerine beyaz yazı olacak şekilde tasarlanacak. İşletmelerin bu standart dışına çıkmasına ve farklı renk kombinasyonları kullanmasına izin verilmeyecek.
Mevzuata Uygunluk Denetimi
Söz konusu düzenleme ile alkollü içki satışı yapan noktaların reklam ve tanıtım faaliyetlerini kısıtlayan mevcut yasaların daha sıkı uygulanması hedefleniyor. Belirlenen standartlara uymayan işletmelere yönelik denetimlerin önümüzdeki süreçte sıkılaştırılması ve geçiş süreci sonunda standart dışı tabelaların kaldırılması bekleniyor.



