
Başkan Deveciler’den Sert Açıklama: “Vefa Duygusundan Uzak Bir Tutarsızlık”
Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, görevinden ayrıldıktan sonra kurum aleyhinde açıklamalarda bulunan eski başkan yardımcısına sert tepki gösterdi. Deveciler, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, “Emeklilik hakkını başkan yardımcısı sıfatıyla alana kadar bekleyip, ardından yönetim ilkelerini bahane etmek samimiyetsizliktir,” dedi.
Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, son günlerde kamuoyunu meşgul eden eski bir belediye meclis üyesi ve başkan yardımcısının iddialarına yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Yapılan açıklamada; kurumun hedef alınması “iş etiğiyle bağdaşmayan sorumsuz bir tutum” olarak nitelendirilirken, sürecin perde arkasındaki çarpıcı detaylar paylaşıldı.
“İddialar Mesnetsiz ve Kişisel Hesaplıdır”
Başkan Deveciler, uzun yıllar birlikte görev yaptıkları ve önemli yetkiler verdikleri bir ismin, ayrıldıktan sonra “ilkelerden uzaklaşıldı” şeklindeki söylemlerini “talihsiz” olarak değerlendirdi. Deveciler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Daha düne kadar aynı yönetim anlayışının içinde yer alan birinin, bugün kalkıp o yapıyı hedef alması; kamu vicdanında karşılığı olmayan açık bir tutarsızlıktır. Bu söylemler tamamen asılsız olup, kamuoyunu yanıltmaya dönük siyasi ve kişisel hesaplarla yapılmıştır.”
Emeklilik Detayı Dikkat Çekti: “Neden 14 Mart’tan Önce İstifa Etmedi?”
Açıklamada, görevden ayrılma sürecine ilişkin teknik ve kronolojik bilgiler de kamuoyuyla paylaşıldı. Söz konusu kişinin verimlilik düşüşü nedeniyle daha önce görevden alınmasının gündeme geldiğini ancak “rencide olmaması” adına kendi isteğiyle ayrılmasının beklendiğini belirten Deveciler, çarpıcı bir soruyu gündeme taşıdı:
- 14 Mart 2026: Söz konusu kişi emeklilik hakkını kazandı.
- 23 Mart 2026: Emeklilik dilekçesini sundu.
Başkan Deveciler, bu duruma ilişkin, “Yönetim ilkelerinin kendisine uygun olmadığını iddia eden bu şahsa soruyorum; neden 14 Mart öncesi istifa etmedi? Başkan yardımcısı sıfatıyla, normal emekli maaşının üç katına yakın bir hak kazandıktan sonra mı ilkeler birden değişti?” sözleriyle tepki gösterdi.
Hem Eleştiri Hem Göreve Devam Çelişkisi
Eleştirilerin odağındaki ismin hâlen belediyede Encümen Üyesi olarak görev yapmaya devam ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı, hem yönetimi hedef alıp hem de aynı yönetimin bir parçası olarak koltuğunu korumanın büyük bir samimiyet sorunu olduğunu vurguladı.
“Hukuki Haklarımızı Kullanacağız”
Burhaniye Belediyesi’nin şahsi emellere teslim edilecek bir kurum olmadığını ifade eden Ali Kemal Deveciler, kurumun itibarını korumak için her türlü idari ve hukuki yola başvurulacağını belirtti. Deveciler mesajını, “Bizim derdimiz polemik değil, hizmettir. Ancak hiç kimse bu anlayışımızı zafiyet olarak görmemelidir,” diyerek noktaladı.



